Fysiotraining

Fysiotraining is een vorm van fitness, maar dan met extra begeleiding. Daarvoor hebben wij een oefenruimte aan de Poolmanserf waar eventueel met meerdere personen tegelijkertijd getraind kan worden.

Trainingsprogramma voor COPD/astmapatienten

Als deze patienten, ondanks goede medicatie, last hebben van benauwdheid, verlies van inspanningsvermogen en beperkingen bij activiteiten van het dagelijkse leven, wordt hun een reactiveringsprogramma geadviseerd.

Naast conditie en spierkracht verbetering richten we ons met name op de kwaliteit van leven. Leefstijlverbetering waarbij men niet oefent uit angst of omdat het nu eenmaal moet, maar omdat het goed voelt om actief te zijn en vreugde terugbrengt over de functionele activiteiten die nog goed mogelijk zijn.

Het programma is opgebouwd vanuit de KNGF-COPDbeweegprogramma’s

Belasting belastbaarheid therapie voor diabetespatienten.

Diabetes. Als diabetespatient loop je dagelijks tegen beperkingen op. Daarmee moet je leren omgaan. Een goede conditie komt daarbij goed van pas. En hoewel het werken aan die goede conditie voor de 1 een paar kleine aanpassingen betekent, kan het voor de ander een verandering van leefstijl zijn.

Door regelmatig te bewegen verbeter je niet alleen je conditie, je vergroot ook je spierkracht en verlaagt je glucosegehalte in het bloed. Bovendien wordt het gebruik van insuline verbeterd en daalt de kans op hart- en vaatziekten.

Overgewicht

Overgewicht. Het is in Nederland een groot maatschappelijk probleem. Slijtage van gewrichten en een grotere kans op hart- en vaatziekten. Het zijn slechts een paar voorbeelden van de gezondheidsproblemen die overgewicht kunnen veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over de beperkingen die je kunt ervaren in het dagelijkse leven.

Fysiotraining begeleidt professioneel, met een trainingsprogramma in kleine groepjes, met advies op maat. Niet alleen tijdens de wekelijkse training, maar ook voor thuis

.

Basis revalidatie therapie

Bij veel personen is na een oefentherapeutische behandeling nog sprake van een verminderde conditie. De klacht is misschien wel verdwenen, maar er is nog steeds een verstoring in de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Een basis revalidatietraject kan gevolgd worden in aansluiting op een oefentherapeutische behandeling, maar kan ook vrij gevolgd worden door personen die aan hun conditie willen werken en daarbij een professionele begeleiding wensen.

Preventie

Tijdens preventie zijn we erop gericht om mensen te begeleiden om een goede algemene fitheid op te bouwen en te behouden. Door te werken vanuit de huidige conditie kan iedereen op een prettige en effectieve manier fit worden.

In een klein groepje wordt wekelijks gewerkt aan conditie, spierkracht, maar ook coordinatie- en lenigmakende lichamelijke oefeningen. Naast training is ook ontspanning en plezier beleven aan deze vorm van oefenen belangrijk.

Related Projects