Sportmassage

Bindweefselmassage

Deze massagevorm berust op het beïnvloeden van de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten. Door massage van de zogenaamde bindweefselzônes (gelegen onder de huid) wordt het hiermee corresponderende lichaamsdeel beïnvloed. Alle inwendige organen en andere delen van het lichaam hebben een projectiegebied op het bindweefsel vlak onder de huid. Hier bevinden zich de ‘afvalstoffen’ van die spieren en organen.

Als die afvalstoffen zich gaan ophopen ontstaan verklevingen en slechte doorbloeding van de huid met het onderliggende weefsel.

De huid wordt in die gebieden overgevoelig voor warmte, koude, aanraking en druk.
Tevens is een vermindering van beweeglijkheid van de huid merkbaar, dit wordt veroorzaakt door het verkleven van de huid met het onderliggende weefsel.
In deze huidgebieden ontstaan zwellingen, harde plekjes en de spieren worden pijnlijk bij bewegen.
Bij het optillen van de huid voelt men vaak een verhoogde weerstand in de desbetreffende zone.

De behandeling bestaat uit het losmaken van alle lagen van oppervlakkig naar diep.
De massagehandelingen maakt het bindweefsel weer los.
Met duim en vingers worden de “reflexzones” bewerkt om de doorbloeding te verbeteren,
blokkades in het zenuwstelsel op te heffen, opgehoopte afvalstoffen af te voeren en het natuurlijke evenwicht weer te herstellen (homeostase).

De Bindweefselmassage ervaart men als een “snijdend gevoel”,
de dosering is zodanig dat er sprake is van een prettig aangenaam gevoel.

Bij welke klachten helpt Bindweefselmassage ?

Bindweefselmassage kan onder meer worden toegepast bij:
O.a. bij migraine, Hoofdpijn, migraine, buik- en borstkas aandoeningen, chronische obstipatie en diarree, maag en darm aandoeningen, chronische verkoudheid, wervelkolom aandoeningen, gewricht- en spierreuma, gevoeligheidsstoringen (sensibiliteit), slapeloosheid, pijnen bij de menstruatie en het uitblijven daarvan, littekens, rug- en nekklachten (whiplash), spijsverterings- en hormonale klachten, overspannenheid, astma, eczeem en stress.

Related Projects